favicon

Paluszki krabowe

Filtruj według ceny
Filtruj według ceny - slider
126
Filtruj według Marki
Filtruj według Marki
1,94 
11,22 
25,70 
best-market-kategoria-paluszki-krabowe-150x150-1

Paluszki krabowe, Surimi

Paluszki krabowe, surimi, to jedna z popularnych potraw ukraińskich. Wyróżniają się smakiem, wartościami odżywczymi, ale także wieloma zastosowaniami kulinarnymi.

Właściwości paluszków krabowych

Paluszki krabowe to produkt, który jest bogaty w selen, witaminy grupy B oraz kwas omega-3, uważany za bardzo ważny w rozwoju neurologicznym dzieci i dorosłych. Cechują się delikatnym smakiem i zapachem pozbawionym mocnych, charakterystycznych dla ryb akcentów. Są też niskokaloryczne i zawierają małe ilości tłuszczu.

Do czego wykorzystać paluszki krabowe surimi?

Paluszki krabowe surimi mogą być wykorzystane w kuchni na różne sposoby, stanowiąc interesujący dodatek do wielu potraw. Jednym z nich jest sałatka krabowa, do której paluszki surimi wnoszą delikatność smaku i charakterystyczną kolorystykę. Nic też nie stoi na przeszkodzie, by paluszki krabowe serwować z ryżem lub z makaronem, stosować jako dodatek do pasty jajecznej czy nawet do kotletów warzywnych lub ziemniaczanych.Krabowe paluszki surimi często używane są także jako dodatek do zup, gdzie ich delikatny smak jest łatwo akceptowalny nawet przez osoby, które normalnie nie przepadają za daniami z ryb. Swoich zwolenników znajdą także paluszki surimi smażone w cieście, albo wcale nie poddawane obróbce cieplnej a po prostu jedzone na zimno. W takiej też postaci surimi goszczą również w domowym sushi. Paluszki krabowe, inaczej paluszki surimi, to smaczne urozmaicenie dnia w ukraińskim stylu. Warto spróbować tych przysmaków i dodawać je do sałatek i innych potraw.

Kategorie produktów