favicon

Sucharki, grzanki

56 produktów
Filtruj według ceny
Filtruj według ceny - slider
112
Filtruj według Marki
Filtruj według Marki
8,56 
10,78 
10,49 
11,47 
9,20 
Symbol zastępczy
11,23 
3,20 
7,77 
Symbol zastępczy
1,45 
Symbol zastępczy
1,60 
10,95 
Symbol zastępczy
7,19 
Symbol zastępczy
7,19 
Symbol zastępczy
7,19 
Symbol zastępczy
7,19 
Symbol zastępczy
7,19 
4,60 
6,40 
6,80 
7,20 
5,80 
8,63 
3,00 
3,00 
2,50 
best-market-kategoria-sucharki-2-150x150-1

Sucharki, grzanki z Ukrainy

Gdy przychodzi ochota na szybką przekąskę albo na imprezie trzeba podać coś do pogryzania warto mieć pod ręką coś pysznego. Świetnie sprawdzają się w takich sytuacjach grzanki i sucharki, które można kupić w różnych smakach, a do tego są zdrowsze i mniej tuczące od tradycyjnych chipsów.

Ukraińskie grzanki z ciekawymi dodatkami

Sucharki i grzanki z Ukrainy będą świetnym uzupełnieniem przyjęcia, dodatkiem do sałatki, a także szybką przekąską w podróży czy podczas załatwiania codziennych spraw. Wachlarz dostępnych produktów jest bardzo szeroki, zarówno pod względem wielkości, jak i smaków. Wśród smaków grzanek i sucharków z Ukrainy znajdują się zarówno te dobrze znane także w innych częściach Europy, jak szynka, boczek, pomidory czy ser, jak również charakterystyczne tylko dla kuchni dawnych republik ZSRR. Ciekawym smakiem, który przypadnie do gustu miłośnikom aromatów z Azji jest adżika, czyli paprykowa pasta wywodząca się z terenów Gruzji, Armenii. Niemniej tajemniczo brzmi nazwa bużenina, którą można znaleźć na opakowaniach grzanek. To smak pieczonej karkówki w ziołach, nadziewanej czosnkiem, która podawana jest zwykle na zimno. Te nietypowe i ciekawe smaki grzanek i sucharków z Ukrainy tym bardziej są warte wypróbowania.

Soleniki – chrupiąca przekąska

Ciekawą alternatywą dla chipsów, krakersów i grzanek, które często smażone są na tłuszczu mogą być soleniki. To rodzaj sucharków wywodzących się z Węgier, które zadomowiły się w ukraińskiej kuchni. Nie smaży się ich na tłuszczu, ale piecze, zaś przyprawy dodawane są bezpośrednio do ciasta, a nie jako posypka. Soleniki są zdrowsze i bardziej dietetyczne, a do tego dzięki metalizowanym opakowaniom zachowują chrupkość i smak taki, jak zaraz po wyjęciu z pieca. Soleniki z adżyką, czosnkiem czy cebulą są zaskakująco smaczne, a przy tym niepodobne do smaków, jakie można na co dzień spotkać w polskich sklepach. Ukraińskie sucharki i grzanki zaskakują różnorodnością smaków oraz wysokiej jakości przygotowaniem. Będą hitem imprezowego bufetu i doskonałą przekąską w czasie zabieganego dnia.

Kategorie produktów